novezamky.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

MAPA STRÁNKY

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Sever Slovenska očakáva intenzívny dážď, na juhu budú vysoké teploty
Dolár v piatok klesol voči jenu aj oproti euru
Video: Loď Dragon priviezla zásoby na Medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS
Po útoku v Barcelone je stále hospitalizovaných 59 ľudí, stav niektorých je kritický
Letné kino už aj v Auparku Bratislava
Rafael Nadal neprešiel cez štvrťfinále v Cincinnati, nad jeho sily bol Kyrgios
Najkratšie čakacie lehoty na operácie má poisťovňa Union

Recept dňa

Primátorské pirohy

- na 30-35 kusov
250 g varených zemiakov
½ kg hladkej múky
voda
olej
kyslá smotana
kôpor

Plnka:
1 vajce
250 g tvarohu
soľ

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s múkou a vodou. Vypracujte vláčne cesto. Vyvaľkajte ho na tenký, asi 2 až 3 mm plát. Pokrájajte na štvorce. Plnku klaďte na štvorce, preložte do trojuholníka a okraje spojte. V horúcom oleji vyprážajte z oboch strán dozlatista. Podávajte s kyslou smotanou ochutenou posekaným kôprom.

Plnka: Tvaroh vymiešajte so soľou a s vajcom.

Dobrá rada

Upchatý odtok nielen v kuchyni

Nalejte pol deci 8% octu a nasypte za trošku kopcovitú lyzičku sódy bikrabóny. Keď prestane vytvárat bubliny, pridajte ešte jednu lyžičku sódy a opakujte až pokým nevystupujú bubliny von z výlevky. Počkajte kým prestane syčať a zalejte horúcou vodou. Nechajte vetrať!!! Tento spôsob len keď je veľmi upchatý odtok! Pre zamedzenie upchatia použite len pol deci octu a jednu lyžičku sódy!

Stavebník

Opracovanie kameňa na altánok

Aby váš kamenný altánok vyzeral ako z rozprávky, musíte dodržovať pri jeho murovaní niekoľko pravidiel. Patrí k nim hlavne správny postup pri opracovaní kameňa. Ak potrebujete kameň opracovávať do presných tvarov, máte dve možnosti.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Webyshopping

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Nové Zámky-Bánov, Dvory nad Žitavou, Hurbanovo, Kolárovo, Palárikovo, Podhájska, Šurany, Úľany nad Žitavou, Tvrdošovce,
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang